ELY-KESKUKSEN YRITYKSEN KEHITTÄMISAVUSTUS

HUOM! ELY:N KEHITTÄMISTUEN HAKIJAT ENNEN 31.12.2020:

Myöntämisperusteisiin tulleen poikkeuksen vuoksi on yrityksesi eduksi hakea tätä avustusta vuoden 2020 puolella!

Valtioneuvoston antamasta asetuksesta johtuen ELY:n kehittämisavustuksen myöntämisehdoissa on poikkeus vuoden 2020 loppuun asti, ja sitä saa nyt väliaikaisena valtiontukena, jonka yrityskohtainen enimmäismäärä on 800 000 euroa.  Tavallisesti voimassa olevan de minimis-käytännön mukaan avustuksen myöntäminen väliaikaisena valtiontukena on mahdollista vain markkina- ja tuotantohäiriötilanteessa. Nyt vuoden loppuun asti 2020 voimassa oleva asetusmuutos mahdollistaa yrityksen kehittämisavustuksen myöntämisen väliaikaisena valtiontukena 800 000 euroon asti myös kun kyse on perusmuotoisesta kehittämisavustuksesta, jota myönnetään yrityksille kehittämistoimenpiteisiin tai investointeihin. Samalla kehittämisavustuksen myöntäminen on Suomen puitetukiohjelman mukaisesti mahdollista nyt myös pienille yrityksille, jotka ovat olleet vaikeuksissa aiemmin kuin 1.1.2020. – Asetusmuutoksen ollessa voimassa 19.10-31.12.2020 ELY:n kehittämisavustusta voidaan jakaa tavallista laajemmalle joukolle hakijoista.

ELY-KESKUS YRITTÄJÄN TUKENA

ELY-keskuksen tarjoama 50 000 euron suuruinen Yrityksen kehittämisavustus on tarkoitettu yrityksille, jotka haluavat kehittää ja uudistaa liiketoimintaansa ja kansainvälistyä. Tilanteita, joissa yritys voi hakea kehittämisavustusta ovat esimerkiksi toimintaa aloittaessa, tavoittelee kasvamista, tai muuten haluaa panostaa uudistumiseen. Erityisesti kansainvälistymiseen liittyviä hankkeita tuetaan mielellään. Pk-yritys tarvitsee kannattavat liiketoiminnan edellytykset, sekä riittämiin myös omia resursseja ja tahtoa kilpailukykyään parantaviin kehitystoimenpiteisiin, sillä hanke, johon avustusta haetaan on rahoitettava puoliksi itse. Se, mitä kehitystoimenpiteet ovat voi alasta ja yrityksestä riippuen tarkoittaa monia toimia tai erilaisia investointeja, sillä voi kehittää jo olemassa olevaa tai luoda yritykselle täysin uutta liiketoimintaa. Kun rahoitettava hanke vaikuttaa Suomen rakennerahasto-ohjeistuksen mukaisesti kasvuun, työllisyyteen ja kilpailukykyyn, sitä voidaan tukea.

Kyseessä on jatkuva harkinnanvaraisen valtionavustuksen haku, johon voi nyt tarttua halutessaan uutta tuulta yrityksen purjeisiin, ja se saattaa olla suositeltava askel varsinkin koronakriisistä nyt eteenpäin jatkaville yrittäjille. Hakuehdoista ja menettelyistä löytää tarkempaa tietoa ELY-keskuksen sivuilta, mutta myös Sampopajan rahoitusasiantuntijat osaavat auttaa hakemiseen tai itse kehitysprojektin ammattimaiseen suunnitteluun liittyvissä kysymyksissä.

MITÄ APUA VOISIT SAADA SAMPOPAJASTA PROJEKTIISI?

ELY:n Yrityksen kehittämisavustukseen liittyvän projektin suunnittelu ja hakeminen vaatii yrittäjältä aikaa suunnitteluun, hakemustekstien kirjoittamiseen ja paneutumista asiaan, ja tässä Sampopajan asiantuntijat voivat olla tukenasi. Meiltä löytyy runsaasti monipuolista kokemusta hyväksytyistä rahoitetuista projekteista ELY-keskuksen yritysten tukemiseen suunnatuilla rahoitustyökaluilla. Meidän koottu osaamisemme tulee lisäksi oman yrityksesi osaamista siinä vaiheessa kun hakemusta kirjoitetaan ja budjettia suunnitellaan. Pysymme myös tukenasi luottamuksella koko projektin läpi aina loppuraportointiin saakka, tarjoten yrityksesi käyttöön oman verkostomme ja kyvyn ratkaista myös projektin edetessä mahdollisesti syntyviä ongelmia ja esimerkiksi kassavirran hallintaan liittyviä kysymyksiä.

Lähetä tällä lomakkeella yhteydenottopyyntö. Voit myös soittaa meille (041 721 5947), tai ottaa sähköpostitse yhteyttä (info@sampopaja.com).

Call Now ButtonSOITA VAIKKA HETI