STARTTIRAHA

Starttiraha on TE-toimiston myöntämä n 700€/kk suuruinen tuki (eli 2020 33,66 €/päivä) aloittavalle yrittäjälle, jonka yritystoiminta on vasta käynnistymässä. Tuen on siis tarkoitus madaltaa kynnystä ryhtyä päätoimiseksi yrittäjäksi takaamalla pienen perustulon siksi aikaa, kun yrittäjä ei vielä pysty elättämään itseään yrityksellään, (mutta maksimissaan vuodeksi).

KUKA VOI SAADA STARTTIRAHAA, JA MITEN SITÄ HAETAAN?

Starttiraha ei koske vain ensi kertaa yrittäjyyttä kokeilevia. Myös esimerkiksi sivutoiminen yrittäjä voi hakea starttirahaa, pyrkiessään laajentamaan toimintaansa päätoimiseksi. Starttiraha myönnetään TE-toimistosta sinulle, jolla on realistisesti lupaava idea kannattavasta liiketoiminnasta. On myös osoitettava toimialastaan että käytännön yrittäjyydestä riittävää tietotaitoa. Starttirahaa hakiessasi sinun on todistettava osaamisestasi esim. liittämällä mukaan vaaditut kannattavuus- sekä rahoituslaskelmat ja liiketoimintasuunnitelma. Starttirahan saamiseksi ajoituksesi on tärkeää; sitä voi hakea vain jos on jo perustanut firman, mutta liiketoiminnan aloittaminen ennen starttirahapäätöksen vastaanottamista voi johtaa hakemuksen hylkäämiseen.

Yhteenvetona, Starttirahaan oikeutetun yrittäjän yritysidean on siis vaikutettava järkevältä ja kannattavalta tulevan toimeentulosi lähteeltä, ja yritys on oltava kaupparekisterin mukaan jo perustettu, mutta toimeentuloa tulevaisuudessa antava toiminta ei ole vielä saanut alkaa.

MITÄ APUA VOISIT SAADA SAMPOPAJASTA?

Tuki ja tilanteesesi paneutuneet neuvot kokeneilta liikkenjohdon asiantuntijoilta, joka ovat käyneet saman prosessin montakin kertaa läpi on korvaamatonta juuri yrityksen ensi askelien aikana. Aivan kuten isompien yritystukien hauissa, starttirahaa hakevan yrittäjän itse on oltava aktiivinen hakemuken täyttäjänä, tunnettava alansa, firmansa ja yrittämisen haasteita. On silti järkevää suunnitella starttinsa yhdessä osaavan neuvonantajan kanssa, sillä täsmälliset ohjeet ja mallit liiketoimintasuunnitelman ja rahoitus- sekä kannattavuuslaskelmien laatimisessa ovat tärkeitä. Kokeneempi silmä saattaa pelastaa hakemuksen vaikkapa hylkäämiseltä, jollainen joskus voi johtua pienestä vahingossa syntyneestä virheestä tietojen esittämisessä. Saat myös sparrausta siinä, miten rahoitus kannattaa suunnitella myös pidemmällä tähtäimellä, ja mitä muita julkisia rahoituksia määrätietoinen uusi yrittäjä voi hakea ensimmäisten vuosiensa aikana.

Lähetä tällä lomakkeella yhteydenottopyyntö. Voit myös soittaa meille (041 721 5947), tai ottaa sähköpostitse yhteyttä (info@sampopaja.com). Kysy meiltä neuvoa yrityksesi starttaamisessa – ensimmäinen puhelinkonsultaatio ei maksa sinulle mitään.

Call Now ButtonSOITA VAIKKA HETI