TEMPO-RAHOITUS

Tempo on tarkoitettu kansainväliseen kasvuun tähtääville suomalaisille startup-, pk- ja midcapyrityksille, joilla on halua ja kykyä rakentaa palvelustaan kansainvälinen menestystarina.

Tempo-rahoitusta kannattaa hakea silloin, kun yrityksellä on halu kasvaa kansainväliseksi toimijaksi sekä innovatiivinen ratkaisu, joka tuo kilpailuaetua markkinoilla. Innovatiivisuus ei ole pelkästään tuotteen tai palvelun teknistä toteutusta, vaan voi tarkoittaa esimerkiksi innovatiivista liiketoimintaratkaisua.

MITEN SAMPOPAJA AUTTAA YRITYSTÄSI TEMPO-HAUSSA?

  • Autamme sinua muotoilemaan hakemuksesi oikein. Kymmenien hyväksyttyjen ja joskus myös hylättyjen hakemusten jälkeen kaikki asiantuntijamme tuntevat hyvin sudenkuopat ja mahdollisuudet.
  • Autamme suuntaamaan yritystäsi kehittävää projektia niin, että se soveltuu parhaiten Tempon rahoituskohteeksi. Luomme kanssasi myös optimaalisen budjetin projektille.
  • Suunnittelemme kanssasi Tempon jälkeiset rahoitusvaiheet, kuten T&K-laina tai NIY-rahoitus, sekä selvitämme puolestasi myös muut juuri yrityksesi alaa ja esimerkiksi kotikuntaa koskevat rahoituslähteet. 
  • Autamme sinua varmistamaan, että rahoitus tulee käytettyä oikeaan tarpeeseen.
  • Voimme hoitaa Tempo-hakemuksen suunnittelun, kirjoittamisen ja projektin loppuraportoinnin ja projektin tilintarkastuksen avaimet käteen -periaatteella.

MIKSI TEMPO-RAHOITUSTA KANNATTAA HAKEA?

Business Finlandin Tempo-rahoitus on avustusta, jota ei tarvitse maksaa takaisin. Sen on tarkoitus kattaa 75 prosenttia projektin kokonaisbudjetista, ja avustuksen määrä voi olla suurimmillaan 50 000 €.

Tempo-rahoituksen avulla yritys voi taloudellista riskinottoa pelkäämkättä parantaa valmiuksiaan kansainväliseen kasvuun, kokeilla liiketoimintakonseptin toimivuutta, kartoittaa kysyntää uusilla kansainvälisillä markkinoilla, ja esimerkiksi hankkia palautetta potentiaalisilta asiakkailta.

MIHIN TEMPO-RAHOITUSTA MYÖNNETÄÄN?

Tempo-projektin pääpaino on yrityksen kansainvälisen kasvun kehittämisessä.

Tempo-avustus antaa mahdollisuuden tehdä mm. kansainvälistymisstrategiaa, tuote- ja palvelukonseptin kysynnän testaamista ja pilotointia, markkinaselvityksiä, koemarkkinointia, kansainvälistä kasvua tukevan organisaation kehittämistä, kasvun rahoituksen selvittämistä tai IPR:n selvitystä ja patenttiselvityksiä.

MITÄ KANNATTAA HUOMIOIDA ENNEN TEMPO-HAKEMUKSEN ALOITTAMISTA?

Tempo-projektissa pääpaino on nimenomaan yrityksen kansainväliseen kasvuun liittyvien kyvykkyyksien kehittämisessä, eikä tähän osin toki kuuluvassa tuotekehityksessä.

Yrityksellä pitäisi olla vähintään 30 000 euron omarahoitus (sijoitus osakepääomaan tai pääomalaina), jos yrityksellä ei ole tuloa tai taseessa voittovaroja edelliseltä tilikaudelta. – Mikäli olet epävarma, kuinka avustuksen mahdollistavat rahalliset järjestelyt etenevät yrityksesi tapauksessa, asiantuntijatiimimme jäsenet vastaavat mielellään kysymyksiisi. Nämä asiat ovat ominta osaamisoluettamme!

Ensinnäkin rahoitussuunnitelman on oltava uskottava, ja yrityksellä täytyy olla edellytykset kannattavaan liiketoimintaan ja kasvuun.

Business Finland ei rahoita yhden hengen yrityksiä, vaan tiimejä. Vähimmäisvaatimuksena on, että yksi henkilö työskentelee täyspäiväisesti yrityksessä, ja esimerkiksi kaksi henkilöä puolipäiväisesti. Projektin avainhenkilöiltä vaaditaan osaamista projektin läpivientiin ja vahvaa sitoutumista sekä yritykseen että projektiin.

TARVITSETKO APUA TEMPO-HAKEMUKSEN KANSSA?

Rahoitushakemuksen täyttäminen on mahdollista kenelle tahansa Business Finlandin verkkosivuilla. Samalla rahoitushakemukset ovat myös oma taitolajinsa, jossa on etua siitä, että sellaisen on lähettänyt ennenkin. Jos rahoituksen hakeminen yrityksellesi ei ole päätoiminen tehtäväsi, mikset ulkoistaisi sitä reiluuden periaatteella toimiville asiantuntijoille? Lähetä alla olevalla lomakkeella yhteydenottopyyntö. Voit myös soittaa meille (041 721 5947), tai ottaa sähköpostitse yhteyttä (info@sampopaja.com). Selvitetään yhdessä kuinka voisimme parhaiten auttaa sinua ja yritystäsi Tempon, tai/ja monen muun yrityksellesi sopivan rahoituksen hakemisessa!

IDEOI MEIDÄN KANSSAMME, KUINKA SINUN YRITYKSESI VOI LÖYTÄÄ TIENSÄ KANSAINVÄLISEEN KASVUPUTKEEN. OTA YHTEYTTÄ!

  • AI: Hei, olen tukitekoäly, kysy minulta mitä vaan koskien rahoitusta

AI miettii ...
Call Now ButtonSOITA VAIKKA HETI