T&K-LAINA

Business Finlandin tutkimus- ja kehityslaina on rahoitusinstrumentti pk- ja midcap-yrityksille, jotka suunnittelevat toimintaa uudistavan tutkimus- ja kehitysprojektin käynnistämistä. Projektin tavoitteen on oltava kansainvälistyminen ja vientimarkkinoille siirtyminen, ja siinä kehitettävällä tuotteella tai palvelulla on oltava edellytykset tälle.

Rahoitus tarjoaa lisäresursseja tuotekehittelyn nopeuttamiseen, ja kokonaan uusien tuotteiden, tuotantomenetelmien ja palveluiden sekä liiketoimintamallien kehittämiseen. Tarpeista ja yrityksen lähtökohdista riippuen 100 000€ – 2M€:n suuruista T&K-lainaa voi myös käyttää uusien, lähellä kaupallistamista olevien ratkaisujen pilotointiin, testaamiseen ja todentamiseen asiakkaiden kanssa. Lisäksi on mahdollista tehdä tuotekehittelyssä auttavaa tutkimusta yhteistyössä sopivan tutkimusorganisaation kanssa. Muuten pilotointi voi tarkoittaa alasta riippuen joko nopeaa kokeilua tai pidempää jalostusprosessia, ja se voidaan mielellään toteuttaa myös ulkomailla.

LISÄTIETOA T&K-LAINASTA JA SEN EHDOISTA

Pääsääntöisesti laina on tarkoitettu kattamaan puolet tutkimus- ja kehitysprojektin kustannuksista. Business Finlandin T&K-lainaan kannattaa tarttua siksi, että se on tällaisessa tilanteessa olevalle yritykselle edullisin lainanantaja: T&K-lainan korko on 1% eikä sille yleensä vaadita vakuuksia. Laina-aika on 7-10 vuotta. Tämän lainan ottamisen riskiä pienentää myös se, että mikäli projektisi kehityskohdetta ei voidakaan hyödyntää liiketoiminnassa tai se epäonnistuu jotenkin muuten, se saatetaan osittain jättää perimättä. Lainan maksatus tapahtuu siten, että projektin alkaessa yritys saa 30 % lainasummasta ennakkona, ja loput maksetaan toteutuneiden kustannusten perusteella, jotka raportoidaan projektin loputtua. 

Onko yritykselläsi suunnitteilla ylimääräisiä resursseja vaativa uusi maailmanvalloitushanke, kansainvälisille markkinoille sopiva tuote tai palvelu, tai muuta, johon T&K-lainarahoitus sopii? Silloin suosittelemme lämpimästi tämän Business Finlandin suomalaisille yrityksille suunnatun edun käyttämistä.

MIKSI JA MITEN SAMPOPAJA VOI OLLA AVUKSI?

T&K-lainaan liittyvän projektin suunnittelu ja hakeminen ja lainan saannin ehtojen täyttäminen vaatii yrittäjältä vahvaa paneutumista asiaan, ja tässä Sampopajan asiantuntijat voivat olla tukenasi. Meiltä löytyy runsaasti monipuolista kokemusta hyväksytyistä T&K-lainalla rahoitetuista projekteista, joka tulee lisäksi oman yrityksesi osaamista siinä vaiheessa kun hakemusta kirjoitetaan ja budjettia suunnitellaan. Pysymme myös tukenasi luottamuksella koko projektin läpi aina loppuraportointiin saakka, tarjoten yrityksesi käyttöön oman verkostomme ja kyvyn ratkaista myös projektin edetessä mahdollisesti syntyviä ongelmia ja esimerkiksi kassavirran hallintaan liittyviä kysymyksiä.

Lähetä alla olevalla lomakkeella yhteydenottopyyntö. Voit ottaa sähköpostitse yhteyttä (info@sampopaja.com).

  • AI: Hei, olen tukitekoäly, kysy minulta mitä vaan koskien rahoitusta

AI miettii ...
Call Now ButtonSOITA VAIKKA HETI